Beter samenwerken scheelt geld - in de bouw SCN

Beter samenwerken scheelt geld

Veel missers zijn te voorkomen door betere samenwerking. In de bouw zou dat zomaar 6 miljard euro per jaar kunnen schelen, schatten kenners.
Tip 3 - SCN

Tip: Een neutrale voorzitter

Waarom zou een leidinggevende ook automatisch vergaderingen voorzitten? Drie redenen om dat over te dragen aan een teamlid.
Rate Your Meeting diagram

Proefkonijnen gezocht: Rate your meeting

Met je team in gesprek over de kwaliteit van je vergaderingen? Probeer dan ons handige tool Rate your meeting. In 5 minuten een quickscan!
Bert Lambeck

15 jaar SKM in je organisatie

Meer klanten, meer betrokken medewerkers, een bestuur dat samen optrekt met het werkveld: het zijn resultaten van 15 jaar werken met sociocratie bij de Consent Scholengroep in Enschede. En dat terwijl ze niet alles toepassen. Directeur Bert Lambeck: ’Sociocratie tilt je boven je eigen werk uit.’
Kwaliteitscriteria vergadering - Sociocratie.nl

Kwaliteit van vergaderingen met elkaar evalueren

Bespreken van ieders verwachtingen en ervaringen is een krachtige start voor het verbeteren van de kwaliteit van vergaderingen. RateYourMeeting is een praktisch hulpmiddel om het onderlinge gesprek over de kwaliteit van vergaderingen op gang te brengen.
nieuwe training cursus

Nieuwe cursus: Baas over je zelf

Je wil dolgraag iets voor elkaar krijgen wat je echt graag wil. Maar loeren er beren op de weg naar dat belangrijke doel? In onze nieuwe cursus leer je hoe je daar een oplossing voor vindt.
Betrokkenheid

Opinie: Klassieke vragen voor de coöperatie

Zelf aan de knoppen zitten, grote betrokkenheid: de coöperatie is helemaal van nu. Maar de grote vragen over samenwerken komen leden ook hier weer tegen. Kiezen ze voor traditionele antwoorden, dan kan het elan verloren gaan.
Gynaecoloog Stef Kaandorp

Ketensamenwerking: Einde aan de stroperigheid

Taai, dat vond Stef Kaandorp de vergaderingen van zijn medisch samenwerkingsverband. Dankzij SKM zijn ze efficiënter, en er worden betere besluiten genomen die écht uitgevoerd worden. Echt een verschil met andere samenwerkingsverbanden.
Credit: Marion Vrijburg

Tip: Zo gaat-ie beter

Sociocratisch werken is een vak apart. Daarom in elke Argumenten een tip om nog meer profijt te halen uit SKM. Deze keer: hoe je de agenda met consent vaststelt, en waarom je daardoor sneller vergadert