Tips: Zo gaat ie beter

Sociocratisch werken is een vak apart. Daarom geven we in elke Argumenten een tip om nog meer profijt te halen uit SKM. Deze keer: over de goede grootte voor een kring, zodat je lekker overlegt.
,

In de media

Lees- en en kijkvoer ditmaal. Het Parool schreef over het project in de Weteringbuurt, waar bewoners en stadsdeel samen besluiten over de inrichting van een pleintje. Plus een filmpje over sociocratie, Nederlands ondertiteld.

Waar was SCN?

We waren in India, bij kinderparlementen. In Amsterdam begeleiden we een baanbrekend project. En online waren we betrokken bij een petitie voor meer betrokkenheid van burgers bij de kabinetsformatie.

Opinie: Laat kiezers meebesturen

Voorzichtig experimenteert een gemeente met consentbesluitvorming. Politieke partijen trekken er met elkaar op, in plaats van te scoren ten koste van elkaar. Hulde! Nu de burger nog met consent laten meebesturen...

Consent: gemeenschappelijke koers

Besluiten nemen met elkaar, je kunt er een kater aan overhouden of er vleugels van krijgen. Hoe het uitpakt, ligt vooral aan de manier waaróp je besluit. Sociocratisch besluiten geeft de meeste kans op een...
,

Oproep: formeren met consent

Geïnspireerd door sociocratie bepaalden alle partijen van gemeente Heuvelrug in 2014 het raadsakkoord met consent. Hun positieve ervaringen zijn reden om de landelijke partijen te vragen hetzelfde te doen.

Leesvoer

De democratie verkeert in een treurige staat, vindt een commentator in het Britse dagblad The Guardian. Het gaat hem aan het hart en hij denkt dat het beter kan. Sociocratie noemt hij als mogelijke oplossing.

Zo gaat ie beter

Sociocratisch vergaderen is echt een vak apart. Daarom in elke Argumenten een tip om je bijeenkomsten nog productiever te maken. Deze keer: het verschil tussen beleid en uitvoering.

Waar was SCN

Beter samenwerken in verloskundige zorg, adviseurs opleiden in SKM, en politiek en sociocratie: we zijn lekker druk. Een kleine greep uit onze activiteiten van de afgelopen maand.