nieuwe training cursus

Nieuwe cursus: Baas over je zelf

Je wil dolgraag iets voor elkaar krijgen wat je echt graag wil. Maar loeren er beren op de weg naar dat belangrijke doel? In onze nieuwe cursus leer je hoe je daar een oplossing voor vindt.
Betrokkenheid

Opinie: Klassieke vragen voor de coöperatie

Zelf aan de knoppen zitten, grote betrokkenheid: de coöperatie is helemaal van nu. Maar de grote vragen over samenwerken komen leden ook hier weer tegen. Kiezen ze voor traditionele antwoorden, dan kan het elan verloren gaan.
Gynaecoloog Stef Kaandorp

Ketensamenwerking: Einde aan de stroperigheid

Taai, dat vond Stef Kaandorp de vergaderingen van zijn medisch samenwerkingsverband. Dankzij SKM zijn ze efficiënter, en er worden betere besluiten genomen die écht uitgevoerd worden. Echt een verschil met andere samenwerkingsverbanden.
Credit: Marion Vrijburg

Tip: Zo gaat-ie beter

Sociocratisch werken is een vak apart. Daarom in elke Argumenten een tip om nog meer profijt te halen uit SKM. Deze keer: hoe je de agenda met consent vaststelt, en waarom je daardoor sneller vergadert

Tips: Zo gaat ie beter

Sociocratisch werken is een vak apart. Daarom geven we in elke Argumenten een tip om nog meer profijt te halen uit SKM. Deze keer: over de goede grootte voor een kring, zodat je lekker overlegt.
,

In de media

Lees- en en kijkvoer ditmaal. Het Parool schreef over het project in de Weteringbuurt, waar bewoners en stadsdeel samen besluiten over de inrichting van een pleintje. Plus een filmpje over sociocratie, Nederlands ondertiteld.

Waar was SCN?

We waren in India, bij kinderparlementen. In Amsterdam begeleiden we een baanbrekend project. En online waren we betrokken bij een petitie voor meer betrokkenheid van burgers bij de kabinetsformatie.

Opinie: Laat kiezers meebesturen

Voorzichtig experimenteert een gemeente met consentbesluitvorming. Politieke partijen trekken er met elkaar op, in plaats van te scoren ten koste van elkaar. Hulde! Nu de burger nog met consent laten meebesturen...

Consent: gemeenschappelijke koers

Besluiten nemen met elkaar, je kunt er een kater aan overhouden of er vleugels van krijgen. Hoe het uitpakt, ligt vooral aan de manier waaróp je besluit. Sociocratisch besluiten geeft de meeste kans op een...