SCNargumenten#6_straatretraite_groep

Consent (bijna) zonder voorkennis

Kun je een consentbesluit nemen met mensen die verder niets weten van sociocratie? Jazeker. Er zijn wel een paar voorwaarden. Dat ontdekte Kees Hagenaar in Helsinki, toen hij vier dagen op straat leefde.
SCNargumenten#6_leesvoer

Leesvoer

Vers van de pers! Een nieuw standaardwerk over sociocratie, geschreven door prof.dr.ing. Gerard Endenburg. Plus een interview met Philip Seligmann, SKM-trainer en adviseur én boeddhist.

Nieuwe directeur SCN

Per 1 januari is Agnes Goldenbeld de nieuwe directeur van het Sociocratisch Centrum Rotterdam. Zij volgt Annewiek Reijmer op, die er 10 jaar aan het roer stond. Goldenbeld werkte als partner al samen met het Centrum.
SCN_#WeToo

Van #Metoo naar #Wetoo

In wezen gaat #Metoo over uitoefening van macht. En die macht is pas bij te sturen als het mogelijk misbruik van machtsverschillen on hold staat.
SCN_consentspel_bordspel

Feestelijke korting op Consentspel!

December is cadeautjesmaand, en wij geven ook iets. Ervaar met korting hoe consentbesluitvorming werkt. Hoe je samen kunt besluiten en niemand het gevoel heeft dat hij iets heeft moeten inleveren. Bestel snel en krijg 25% korting op een Consentspelavond!

Leiding geven aan jezelf

Onze nieuwe cursus helpt je voor elkaar te krijgen wat je echt graag wilt. Last van beren op de weg naar een belangrijk doel? In deze training leer hoe je daar een oplossing voor vindt.
SCN_tip_at the top

Leidinggeven makkelijker met SKM

It’s lonely at the top. Dat verzuchten leidinggevenden soms. Het kan veel energie kosten om medewerkers mee te krijgen. Stukken sneller gaat het als medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor het uitvoeren van besluiten. Hoe krijg je dat voor elkaar?
Dubbele Koppeling - Sociocratie NL

Het nut van hiërarchie

Vaak wordt hiërarchie geassocieerd met ondergeschiktheid. Anderen vertellen je hoe je je werk moet doen, en dat kun je niet corrigeren. Maar is hiërarchie ingebed in een sociocratische kringstructuur, dan kun je dat wél, en tegelijkertijd profiteren van de voordelen van hiërarchie (ja, die zijn er).
Jan van Oudenaarden - directeur HVO Primair

10 jaar SKM in je organisatie: Zelfstandig en samen tegelijk

De docenten van HVO Primair zijn heel autonoom in hun werk, en ze geven allemaal op verschillende scholen les. Dankzij de kringvergaderingen ervaren ze toch een gevoel van ‘samen’: ze weten wat er speelt in hun organisatie en maken met elkaar beleid.