Elk argument telt

De SKM combineert hiërarchie en zelforganisatie, zodat je de vruchten plukt van beide. Sleutel hiertoe is gelijkwaardigheid bij de besluitvorming: elk argument telt. In het veilige klimaat dat je zo schept, ontstaat een sterk gevoel van medeverantwoordelijkheid voor het overbruggen van verschillen: je neemt slimmere besluiten. Sinds 1978 helpt het Sociocratisch Centrum organisaties deze unieke sociale innovatie te gebruiken.

ADVIES & BEGELEIDING

Verbeter de samenwerking in uw team of organisatie. We kunnen één vergadering voor u begeleiden. We kunnen u ook helpen bij invoering van de SKM in uw organisatie, zodat u vrijstelling krijgt van de OR. Alles tussen deze twee uitersten in doen we ook.

TRAININGSAANBOD

Ontwikkel uw competenties, leer succesvol werken met sociocratische tools. Nieuweling of gevorderde, gespreksleider, leidinggevende of organisatie-adviseur: voor iedereen bieden we cursussen en intervisie. Onze docenten hebben ruime ervaring met de SKM-praktijk.

NETWERK

Kom in contact met belangstellenden en gebruikers van de SKM. Leren van elkaar, daar gaat het om. Ook om te oefenen met de methode zijn deze kringen bij uitstek geschikt. Elke kring wordt begeleid door een gecertificeerd SKM-deskundige van het Sociocratisch Centrum.

Uit de praktijk

Webinar met Rosanne Maters, directeur van De School, die vertelt over hun meer dan 10 jaar ervaring met een sociocratische besluitvormingsstructuur. Van de ontwikkelgesprekken met ouders en kind tot aan het bestuur. Rosanne leerde De School in eerste instantie zelf ook als ouder kennen.

Een interview met Jamie van der Meulen, directeur/eigenaar van Soup en Zo waarin hij vertelt over de evolutie van zijn bedrijf van zelfsturing naar zelforganisatie, en het werken met de Sociocratische Kringorganisatie Methode ook in een periode van corona.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de mailing en ontvang als eerste de verhalen uit de praktijk, tips en meer!

 ‘SKM versterkt onze transparante manier van werken en vergroot de al grote betrokkenheid van iedereen.’

‘Dankzij de methode is de samenwerking bij ons op alle niveaus verbeterd. Het bestuur regeert niet over de werkvloer, maar mét de werkvloer’

‘Door het consent is de kwaliteit van besluiten beter.
Het werkplezier is terug.’