1 HELE DAG

Kennismaken met SKM

Wil je weten hoe een sociocratische structuur voor jouw organisatie eruitziet? Zoek je een manier om het wij-gevoel te houden in je snelgroeiende start-up? Hoe bereik je dat je een gelijkwaardige partij wordt in een partnerschap? Antwoorden (ook op véél meer andere vragen) krijg je op de Introductietraining.

Sociocratie is een manier van besluiten en organiseren die voor veel knelpunten bij het samenwerken oplossingen biedt. Je kunt erover lezen natuurlijk, en je zo een beeld vormen van de mogelijkheden voor jou. Maar dan blijft het toch theorie.

  • Dus heb je vragen over hoe je de snelheid van besluiten en het wij-gevoel van je start-up kunt vasthouden als die een groeispurt maakt?
  • Wil je de betrokkenheid van je medewerkers vergroten, zodat ze meer gezamenlijk optrekken en jullie klanten beter kunnen helpen?
  • Zoek je een alternatief voor de ondernemingsraad dat een einde maakt aan de werkgevers-werknemerstegenstelling? En die medewerkers meer invloed geeft en medeverantwoordelijkheid?
  • Ga je samenwerken met een andere organisatie, in ketensamenwerking bijvoorbeeld, en wil je bij het besluiten nemen gelijkwaardig aan elkaar blijven ook al ben jij kleiner (of groter)?
  • Heb je andere vragen over besluiten nemen, samenwerken of ontwikkeling van je organisatie? Die zijn ook welkom!
Geen gouden bergen, maar een realistisch beeld

Kom je naar een Introductietraining, dan krijg je een realistisch beeld van de mogelijkheden van SKM voor jouw organisatie. Je ondervindt de methode aan den lijve, want je gaat een consentbesluit nemen. Ook wordt je duidelijk hoe groot de impact is van de manier waarop je met elkaar besluiten neemt. Je kunt bovendien sparren met onze ervaren adviseurs.

We hebben ervaring met sociocratie in alle delen van de samenleving, van participatie van burgers in de wijk tot fusies in het bedrijfsleven, en alles daartussenin.

Die hebben we opgebouwd in ruim 40 jaar (we zijn de oudste en meest ervaren aanbieder van SKM, in Nederland en daarbuiten). Gerard Endenburg, de grondlegger van de methode, is nog steeds een vraagbaak voor adviseurs van het Sociocratisch Centrum dat hij oprichtte.

Dit staat er voor je op het menu

Het complete programma van de Introductietraining geeft je een goed beeld van wat je kunt verwachten. De eerstvolgende training is op 7 november (voor snelle beslissers 😀). Wil je 2020 beginnen met het goede voornemen een beter beeld te krijgen van wat sociocratie voor je organisatie kan betekenen, kom dan op 28 januari naar de volgende.

Meteen aanmelden? Dat kan ook, via de agenda.