Opleiding

Nieuw gereedschap voor trainers

Waar leer je als trainer teams zichzelf te ontwikkelen met hulp van sociocratische tools? In onze opleiding tot scholingsdeskundige. Daar ga je in zelfgekozen oefensituaties met diezelfde tools aan de slag. Zo is niet alleen je eigen leeropbrengst maximaal, maar kun je ook je klanten beter laten presteren.

Effectieve teams: daar zeggen mensen wat ze écht van voorstellen vinden (ook als ze er haken en ogen aan zien).

Daar werken mensen niet langs elkaar, maar mét elkaar, ook als ze zelfsturend werken.

Daar verzanden besluiten niet in anarchie of, uit stil protest, in sabotage.  Maar daar zetten teamleden hun schouders onder het realiseren van de teamdoelstelling. Omdat ze zich er betrokken bij voelen, en medeverantwoordelijk.

In onze opleiding tot sociocratisch scholingsdeskundige leer je teams zich te ontwikkelen met met SKM. Zo kunnen ze hun doelen beter  realiseren. Je geeft ze de gereedschappen voor die teamontwikkeling. Bijvoorbeeld om effectiever samen te werken, de betrokkenheid te vergroten of de mate van zelforganisatie te versterken.

Je eigen gereedschapskist

In de praktijk heeft onze methode zich ruimschoots bewezen. Jij kunt hem toevoegen aan je eigen gereedschapskist en er je eigen aanpak mee ontwikkelen. Zo werk je én aan je eigen ontwikkeling, én aan die van je klanten.

Praktijk in de opleiding…

In de eerste fase staat onder meer dit op het programma:

  • Je leert de sociocratische uitgangspunten voor teamontwikkeling. Hoe je teams helpt een basis van veiligheid te creëren door het hanteren van consentbesluitvorming. Dat is onze manier van besluiten die de participatie en openheid tijdens de besluitvorming vergroot.
  • Je leert hoe je om kunt gaan met weerstand tegen veranderingen (zodat ‘dat doen we hier niet zo’ omslaat in ‘laten we eens zien wat dit oplevert’).
  • Je leert hoe je de klantgerichtheid en gemeenschapszin in het team stimuleert door de leden te helpen een gemeenschappelijke doelstelling te formuleren.
  • Je leert hoe je met het team hun taken en bevoegdheden inventariseert en bij teamleden onderbrengt.
  • Je leert teams te bepalen wat ze in een werkoverleg kunnen bespreken, en welke onderwerpen in een kringvergadering. Want in de kring gaat het over beleid, en dan gebruik je consent. Werkoverleg is voor onderwerpen uit de uitvoering.
Je eigen leeromgeving

De kennis en competenties die je anderen gaat leren, ontwikkel je eerst zelf. Want tijdens de cursus leer en werk je volgens de sociocratische principes. Binnen de structuur van het cursusprogramma neem je bijvoorbeeld besluiten met consent, onder meer over de indeling van de training. Je doet mee aan sociocratische verkiezingen voor taken die cursisten uitvoeren voor een goed verloop van de cursus.

Met die ervaring op zak kun je je kennis beter overbrengen aan teams.

… en praktijk in je stage

In de tweede fase van de opleiding doe je een stage. Nu kun je ook deel gaan uitmaken van de opleidingskring. Ook hier leer je weer van elkaar, het is een intervisiekring. Maar het is meer dan alleen intervisie. De opleidingskring is onderdeel van onze (internationale) kringstructuur.

Je maakt dus deel uit van een groter geheel: een heel stelsel van kringen. Elke kring heeft zijn eigen gebied waarbinnen de leden beslissingen nemen. De kringen zijn met elkaar verbonden via dubbele koppeling – nog een sociocratisch kernbegrip.

Je blijft continu werken aan je eigen ontwikkeling

Net zoals je klanten in hun organisatie kunnen werken met een kringstructuur, kun jij dat ook. In deze omgeving ervaar je de sociocratische methode dus aan den lijve. Geen betere plek dus om de sociocratische vaardigheden te oefenen en de benodigde competenties ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan leiden geven én leiding ontvangen in een sociocratische context.

Ook als je klaar bent met de opleiding, blijft er een plek voor je in de kring. Door in verbinding te blijven, geef je jezelf samen met je collega’s de mogelijkheid te blijven leren, en zo je eigen leerweg vorm te geven. Die kun je vervolgen met de opleiding tot sociocratisch organisatiedeskundige.

Uitgebreide informatie vind je in het programma van de opleiding tot sociocratisch scholingsdeskundige. Als je wil overleggen over deze stap in je eigen ontwikkeling, kun je natuurlijk ook met ons overleggen. Misschien wil je bepaalde accenten leggen en weten wat er dan mogelijk is, of wil je meer weten over de stage en de begeleiding die je van ons krijgt. Ook met andere vragen kun je terecht bij Pieter van der Meché op 010-4523289 of 06-53382649.

De opleiding tot sociocratisch scholingsdeskundige start op woensdag 16 september. De opleiding gaat zeker door.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*