Consentspel Amsterdam

Meer weten over sociocratie en zelf sociocratische besluitvorming ervaren?

Dan is deze avond wat voor jou.

  • Heb je soms het gevoel dat er bij het maken van afspraken altijd een verliezer is?
  • Dat je moet ‘vechten’ om gehoord te worden?
  • Wil je besluiten nemen waar iedereen achter kan staan, ook als er verschillende belangen spelen?
  • Zou je graag zien dat alle betrokkenen zich gecommiteerd en mede-verantwoordelijk voelen voor (de uitvoering van) de gemaakte afspraken?

Speel dan mee met het Consentspel!

Het Consentspel is speciaal ontwikkeld om op speelse wijze te leren werken met de Sociocratische Methode. Dit is een methode om besluiten te nemen op basis van gelijkwaardigheid: consentbesluitvorming. Het voordeel van consentbesluitvorming is dat je besluiten inhoudelijk van een hogere kwaliteit zijn én dat er meer commitment en draagvlak voor is. Met consentbesluitvorming voorkom je dat mensen zich ontkend voelen en (daardoor) geen medeverantwoordelijkheid voor de besluiten willen dragen. Sociocratische besluitvorming zorgt voor betrokkenheid, een open sfeer en genereert de creativiteit die nodig is om verschillende belangen op elkaar af te stemmen.

Spelen van het Consentspel geeft je de gelegenheid om zelf te ervaren hoe gelijkwaardige besluitvorming gaat. Je leert wat je kunt doen als er veel verschillende meningen, visies en ideeën over een bepaald onderwerp zijn; hoe je dan toch iedereen recht kunt doen. Zodat je ergernis voorkomt en tot creatieve oplossingen komt!

Voor wie
Spelen van het Consentspel is voor iedereen die:

  • met anderen samenwerkt of samenleeft: met familieleden, collega’s op het werk, bij verenigingen en netwerken en/of met de buren en buurtgenoten;
  • zoekt naar manieren om samenwerken en samenleven op een doelgerichte en prettige manier vorm te geven;
  • geïnteresseerd is in wat de Sociocratische Methode daarvoor kan bieden of
  • de Sociocratische Methode zelf misschien al kent, maar graag anderen wil uitnodigen om ermee kennis te maken.

Waar en wanneer
Het consentspel wordt gespeeld van 19.30 tot 22.00 uur te Amsterdam; adres: Buurtcentrum De Witte Boei – Kleine Wittenburgerstraat 201 – 1018 LT Amsterdam. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Klik hier voor de data.

Begeleiding
De bijeenkomst wordt begeleid door Jayne Slot, gecertificeerd sociocratisch gespreksleider en trainer. Sinds 1978 begeleidt het Sociocratisch Centrum personen en organisaties die sociocratisch willen werken.

Kosten
Om het voor iedereeen mogelijk te maken om kennis te maken met sociocratie hanteren we verschillende tarieven: deelnemen aan het Consentspel kost €10,- voor jongeren en studenten en €25,- voor particulieren (incl BTW.) en € 45,- voor ZZP-ers en €95,- voor deelnemers uit grotere organisaties  (excl. BTW).

Aanmelden
Wees er op tijd bij want er kunnen maar een beperkt aantal mensen deelnemen. Aanmelden kan hier.

Informatie
Voor meer informatie: download hier de factsheet en/of neem contact op met Rob van der Eyden, rvandereyden@sociocratie.nl / 06-21157634