‘Iedere stem telt’: Opvoeden met meer plezier en minder stress.

'Iedere stem telt': Opvoeden met meer plezier en minder stress.

Datum/Tijd 11/12/2021, 13:30 - 17:00
Locatie De School, Zandvoort

In drie bijeenkomsten, leren we je de vijf stappen naar minder stress en meer plezier bij het samenleven:

Deze training start met het gratis webinar op 15 november, vervolgens een trainingsdag op zaterdag 11 december en eindigt met een intervisiebijeenkomst op woensdag 12 januari 2022.

Webinar op 15 november van 20.00 – 21.30 uur (meer informatie vind je hier)
Trainingsdag op zaterdag 11 december 2021 van 13:30 tot 17:00 uur 
Intervisie en verwerking op woensdag 12 januari 2022 van 20:00 tot 22:00 uur.

Trainers: Pieter van der Meché en Rosanne Maters
Prijs: € 100,- (vrij van BTW)*
Adres: Thijsseweg 24, 2041 BM Zandvoort

Voor ouders die hun opvoeding een bijzondere boost willen geven

Samenleven met kinderen is leuk, leerzaam en verrijkend. Maar ook stressvol, vermoeiend en veeleisend. Je wilt dat ze worden wie ze zijn, dat ze hun eigenheid ontwikkelen. Maar daarvoor Moeten ook zaken. Zoals aankleden, je tanden poetsen, op tijd naar bed, naar school, opruimen enz. Voordat je het weet bestaat een groot deel van je opvoeden uit het handhaven van regels. Je hoort jezelf continu herhalen en je ziet jezelf voor politieagent spelen.

Dat wil je niet! Want waar blijft dan die eigenheid? En het plezier van het samenleven?

Moet je dan maar eindeloos onderhandelen over de regels? Moet je strenger worden en doorpakken of juist toleranter zijn? Dan maar wat minder gezellig, minder eigenheid, minder leuk en niet zo verrijkend.

Kom uit die catch 22!

Op deze training geven we je hele praktische handvatten, waarmee je een gesprek met je kinderen kunt aangaan, die de manier van samen overleggen stimuleert. Ze zullen zich meer verantwoordelijk gaan voelen voor de ‘regels’, hun ‘opvoeding’ en het samenleven.  De training leert jou (en je kinderen) om meer jezelf te zijn samen op zoek te gaan naar creatieve oplossingen. Uiteindelijk zullen zowel jij en je kind(eren) minder stress en meer plezier ervaren.

Dus toch meer praten? Nee, niet meer, wel beter. De tijd die je nu besteedt aan het eindeloos herhalen en denken voor je kind, kun je nu besteden aan denken mét je kind. Aan het samen nemen van besluiten over ‘regels’. Zodat je in de uitvoering van alledag minder herhaling, minder strijd en dus minder stress hebt.

Klinkt utopisch? Niet als je de concrete kennis en vaardigheden hebt HOE je dat doet.  Het daagt je uit om goed naar jezelf en je eigen overtuigen over opvoeden, kinderen en regels na te denken.

In drie bijeenkomsten (start 15 november 2021 met het webinar) leren we je de vijf stappen naar minder stress en meer plezier bij het samenleven:

  1. Een visie op samenleven: samen ontwikkelen
  2. Agendeer spanningen en bespreekpunten
  3. Creëer een open en gelijkwaardig gesprek over de punten
  4. Neem besluiten gezamenlijk: met consent
  5. Leid de uitvoering
  6. Evalueer deze samen en stelt indien nodig afspraken bij

Doe mee aan deze bijzondere cursus ‘sociocratie voor ouders’ en leer hoe je met de juiste inzichten, gespreks- en samenwerkingstechnieken een mindset (het samenleven) ontwikkelt, waarmee je het goede gesprek met elkaar kan voeren. Leer besluiten te nemen die de kwaliteit van de samenwerking in je gezin naar een blijvend hoger niveau brengen.

*Mocht de prijs een probleem zijn, dan is er in overleg een regeling mogelijk

Kaart niet beschikbaar

Aanmelden

‘Iedere stem telt’: Opvoeden met meer plezier en minder stress.

€100,00