BONJOUR, GOOD DAY

Internationale nieuwsbrief

Nog niet uitgelezen? Dan is hier de kersverse internationale nieuwsbrief van The Sociocracy Group. Met onder meer de transformatie van het Frans familiebedrijf Cosme, producent van vleesdelicatessen. Niet langer beslist de directeur van Cosme veel zelf, afdelingen en medewerkers beslissen nu mee.

Leestijd: 1 minuut

Het Centrum in Rotterdam is onderdeel van de internationale The Sociocracy Goup. Hierin werken de centra uit diverse landen ter wereld met elkaar samen. Momenteel zijn er vestigingen in Canada, België, Frankrijk, Zwitserland en Spanje.

In de internationale nieuwsbrief verschijnen artikelen met beschouwingen over SKM én praktijkverhalen. Deze laten zien hoe SKM uitpakt in verschillende (bedrijfs)culturen en bieden zo interessant vergelijkingsmateriaal met de Nederlandse praktijk.

Papa is niet langer de baas
In het eerste nummer vertellen de nieuwe eigenaren van Cosme, een vleesverwerkend familiebedrijf in Le Mans (Noord-Frankrijk), hoe de centrale sturing is verruild voor kringen, afgevaardigden en consent. Ook Hélène Dorval, de sociocratisch consultant die dit proces begeleidde, geeft een toelichting. Bij Cosme werken 160 mensen, de omzet bedraagt 27 miljoen euro.

Verder een artikel van Gerard Endenburg, grondlegger van de sociocratische methode en Annewiek Reijmer, directeur van The Sociocracy Group. Tot slot een artikel over het leerpad van sociocratisch gecertificeerde trainers, en hoe ze up-to-date blijven.

De artikelen zijn in het Engels en Frans geschreven. Bekijk ze hier.

Nog meer praktijkvehalen over sociocratie in je mailbox? Ook van over de grens? Abonneren op de International Newsletter kan hier.