Agnes Goldenbeld

Nieuwe directeur SCN

‘Ik wil onze oplossingen onder de aandacht brengen’

Per 1 januari is Agnes Goldenbeld de nieuwe directeur van het Sociocratisch Centrum Rotterdam. Zij volgt Annewiek Reijmer op, die er 10 jaar aan het roer stond. Goldenbeld werkte als partner al samen met het Centrum.

Het Sociocratisch Centrum doet aan practice what you preach. Agnes Goldenbeld werd dan ook tot directeur gekozen in een open verkiezing. Leden van Topkring en Algemene Kring van het Sociocratisch Centrum (SCN) waren daarvoor bij elkaar gekomen.

Goldenbelds kennismaking met sociocratie dateert van 2011. Ze heeft ervaring als adviseur en (interim-)manager in zorg en welzijn. Voor het SCN ontwikkelde ze de cursus ‘Leiding geven aan jezelf’. Ze wil het Centrum verder laten groeien en zijn positie versterken.

‘Sociocratie verder de wereld in helpen’

‘Ik heb er veel zin in’, zegt Goldenbeld over haar nieuwe baan. ‘De mensen van het Centrum hebben in veertig jaar heel veel moois ontwikkeld. Ik wil al die cursussen, invoeringsstrategieën en andere middelen graag verder de wereld in helpen. In organisaties speelt veel, in onze samenleving ook. Meer mensen laten weten dat sociocratie daar een reële oplossing voor biedt, daar ga ik aan werken.’ Later dit jaar volgt meer over Goldenbelds plannen.

Met de komst van Goldenbeld komt een eind aan het directeurschap van Annewiek Reijmer, die met pensioen gaat. Zij kwam dertig jaar geleden als adviseur bij het Centrum en begeleidde tientallen organisaties bij het leren werken met sociocratie.

SCN #argumenten#6 Pieter_en_Agnes

Pieter van der Meché en Agnes Goldenbeld

‘Blij om wat sociocratie klanten bracht’

‘Het heeft me altijd enorm blij gemaakt te zien dat sociocratie onze klanten zo veel bracht’, zegt Reijmer. ‘Een van mijn laatste klanten voerde de methode in tijdens de crisis. Dankzij SKM konden ze creatieve oplossingen bedenken voor de krimpende budgetten waar ze mee te maken kregen, en zo uit de dip komen. Hun organisatie kan nu beter inspelen op veranderingen van buiten.’

Op persoonlijk vlak vond Reijmer de sociocratische functioneringsgesprekken ‘hoogtepunten’. Ze leerde er veel van, op een liefdevolle manier: ‘Anderen helpen je bij het leidinggeven aan jezelf. Dat maakt je vrij.’

Helemaal weg gaat Reijmer trouwens niet. Ze blijft leidinggeven aan het internationale netwerk. Pieter van der Meché leidt de Europese divisie, en Goldenbeld dus Nederland.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*