Cover Media | Sociocratisch Centrum Nederland

SKM in de media

Sociocratie in een strip! Plus een artikel over hoe formeren met consent uitpakte in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. En een Frans bedrijf dat rillettes maakt (een vleesspecialiteit) en sociocratie invoert.
Gespreksleider Cursus | Sociocratisch Centrum Nederland

Alle neuzen dezelfde kant op!

Ontdek een effectievere manier van vergaderen en besluiten nemen. Niet alleen door erover te lezen, maar door er direct mee te oefenen. In onze vernieuwde cursus Effectief vergaderingen leiden leer je hoe je mensen helpt tegenstellingen te overbruggen en samen besluiten te nemen.
Peter Richtsteig | Sociocratisch Centrum Nederland

Nieuw Sociocratisch Centrum in Duitsland

En dat is zeven! Vorige maand startte het Soziokratie Zentrum Deutschland, de zevende vestiging van The Sociocracy Group. Mede-initiatiefnemer Peter Richtsteig: ‘Ik hoop dat eind dit jaar 30 tot 50 adviseurs zich bij ons hebben aangesloten.’
Bram van de Langenberg | Sociocratisch Centrum

Sociocratie is de investering waard

Toen de wereld van de thuiszorg drastisch veranderde, bleek IVT daar heel goed op in te kunnen spelen. Dat kwam mede door SKM, blijkt uit onderzoek. Directeur Bram van de Langenberg: ‘De methode vraagt een actieve rol van iedereen, en dat werkt overal door.’
Esselien Beek | Sociocratische Centrum Nederland

Beter samenwerken in teams

Met pijn in je buik naar een vergadering? Dan is er iets niet pluis daar. Verbetert de psychologische veiligheid, dan verdwijnt die nare spanning en presteert een team beter. Met hulp van SKM krijg je dat voor elkaar, merkte Esseline Beek.
SCNargumenten#6_straatretraite_groep

Consent (bijna) zonder voorkennis

Kun je een consentbesluit nemen met mensen die verder niets weten van sociocratie? Jazeker. Er zijn wel een paar voorwaarden. Dat ontdekte Kees Hagenaar in Helsinki, toen hij vier dagen op straat leefde.
SCNargumenten#6_leesvoer

Leesvoer

Vers van de pers! Een nieuw standaardwerk over sociocratie, geschreven door prof.dr.ing. Gerard Endenburg. Plus een interview met Philip Seligmann, SKM-trainer en adviseur én boeddhist.

Nieuwe directeur SCN

Per 1 januari is Agnes Goldenbeld de nieuwe directeur van het Sociocratisch Centrum Rotterdam. Zij volgt Annewiek Reijmer op, die er 10 jaar aan het roer stond. Goldenbeld werkte als partner al samen met het Centrum.
SCN_#WeToo

Van #Metoo naar #Wetoo

In wezen gaat #Metoo over uitoefening van macht. En die macht is pas bij te sturen als het mogelijk misbruik van machtsverschillen on hold staat.