Ik ga akkoord met de voorwaarden en het privacybeleid

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief >>

,

Leesvoer

SKM kan helpen agile-teams beter tot hun recht te laten komen in de organisatie waarin ze zijn ingebed. Dat valt te lezen op de gezaghebbende site InfoQ, die de nieuwste trends in kaart brengt op softwaregebied.

Zo haal je meer uit je vergadering

Als je een sociocratische vergadering leidt, ben je meer een procesbegeleider dan een beslisser. Hoe krijg je voor elkaar dat je werkt mét de kring in plaats van vóór de kring? In de intervisie voor gespreksleiders krijg je tips.
Yvette van der Eerden

‘Werkplezier is terug’

Om van het wij-zij-gevoel in vergaderingen af te komen, zette Ivet van der Eerden, hoofd van de afdeling VU-NT2 aan de Vrije Universiteit, de SKM in. Met succes. ‘Mensen identificeren zich weer met hun rol. Het werkplezier is terug.’
,

Samenwerken i/d verloskundige zorg

In Zwang is een samenwerkingsverband van zorgaanbieders rond zwangerschap en geboorte in Gouda. Verloskundigen, gynaecologen en kraamverzorgenden werken samen in een samenwerkingsverband.

Sociocratie in Groene Hart Ziekenhuis

Steeds meer professionals omarmen de sociocratische vergadermethode. Neuroloog Annelies Dalman bracht het als voorzitter van de Vereniging Medische Staf in bij het bestuur. En ook het RVE-Beraad vergadert sociocratisch.
Aan het woord in Gouda

Meekijken met een SKM-vergadering

Sociocratisch vergaderen, hoe gaat dat in zijn werk? De organisatie In Zwang bood een kijkje in de keuken met een vergadering voor publiek. Deelnemers tackelden een ingewikkeld onderwerp, met positieve uitkomst.

Opleiding SKM aan de man brengen

Dit voorjaar deden tien deelnemers de opleiding tot sociocratisch organisatie- deskundige. Agnes Goldenbeld was een van hen. ‘Met SKM geef ik klanten handvatten om zelf nieuwe vraagstukken kunnen oplossen.’
Sociocratie en informatiekunde
,

SKM en softwareontwikkeling

InfoQ.com is een internationaal platform voor ontwikkelaars van software. Het platform vroeg Pieter van der Meché hoe SKM het werken met Agile kan verbeteren en kan helpen Agile-principes in de de organisatie te gebruiken.

SER geeft ontheffing aan HBN

Het Buitenschoolse Net in Oss heeft dankzij de SKM vrijstelling gekregen van de OR-verplichting. De vrijstelling is verleend door de SER. Directeur Monique Wösten: ‘Nu is de SKM goed geborgd.’

Ook vrolijk worden van uw heidagen?

En ervaren hoe het is samen te werken als een geoliede machine, door besluiten te nemen met volledig draagvlak? De SKM helpt daarbij. Een beleidsdag of reguliere vergadering, levert veel op met deze wijze van besluiten.

Gem. Heuvelrug besluit met consent

De gemeente Heuvelrug had op 20 juni een wereldprimeur: een raadsvergadering op sociocratische leest geschoeid. Er werd met consent besloten de ‘gewone’ gemeenteraad een proef met de SKM voor te stellen.

Sociocratie tijdens heidagen

Wie echt profijt wil hebben van zijn heidagen, huurt sociocratische begeleiding in. Dan neem je echt gedragen besluiten met elkaar, die je de rest van het jaar zonder veel gedoe kunt implementeren.