Ik ga akkoord met de voorwaarden en het privacybeleid

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief >>

Internationale nieuwsbrief

Nog niet uitgelezen? Dan is hier de kersverse internationale nieuwsbrief van The Sociocracy Group. Met onder meer de transformatie van het Frans familiebedrijf Cosme...
,

Ondernemen in crisistijd

Hoe komen we deze woelige periode door? Ter inspiratie en troost: 4 verhalen over crisis en hoe je daarmee om kunt gaan. Van 2 verhalen is de afloop bekend, want ze speelden in...

Geen kater meer van een besluit

Het voorstel waar jij voor stemde, haalt het niet. Meeste stemmen gelden, zegt de meerderheid. Maar jij baalt. Liane Gerritsen had dat vroeger ook.
,

Speel het consentspel

Dat binnenzitten, op elkaars lip, kan danig op de zenuwen werken. Hoe houd je het constructief? Speel het Consentspel, dan oefen je met het reguleren van spanning...

In 7 stappen effectiever online vergaderen

Veel mensen werken dezer dagen thuis, en nemen hun toevlucht tot online vergaderen. Dat is vaak nieuw en gaat met horten en stoten. Wij delen graag onze tips.

Functioneringsgesprekken Huis voor Taal

‘Jij hebt de leiding, neem die dan ook!’ Dat kreeg projectmanager Mirjam Bloedjes te horen van een medewerker tijdens haar sociocratisch functioneringsgesprek.

De kracht van de kring

Help! Plotseling staat het voortbestaan van je organisatie op het spel. Een Zwitserse organisatie ging de acute crisis sociocratisch te lijf. De volledige transparantie die dat opleverde, was essentieel.

Webinar

Dit jaar zijn we gestart met gratis webinars. In anderhalf uur kun je je vragen over sociocratie stellen, en live antwoord krijgen van onze experts. Zo kun je beter inschatten of je sociocratie de moeite waard vindt om je verder in te verdiepen.

Van problemen doorschuiven naar problemen oplossen

Jaren praten vier organisaties over samenwerking. In het zicht van de eindstreep loopt het spaak, met spanningen en wantrouwen tot gevolg. Handdoek dan maar in de ring?
nl.vecteezy.com

Hier ga je spijkers met koppen slaan

Van de drie type rondes van sociocratische besluitvorming is de besluitvormende ronde de laatste. Hier speelt het consent een hoofdrol. Hoe werkt dat precies, consent, en wat als je het niet wil geven?

Kennismaken met SKM

Wil je weten hoe een sociocratische structuur voor jouw organisatie eruitziet? Zoek je een manier om de lijnen kort te houden in je snelgroeiende start-up? Hoe voorkom je dat je de onderliggende partij worden in een partnerschap?

Hulp bij vergaderingen

Tijdens de vergadering heeft iedereen heeft zijn mening gegeven, en een lijn is er niet echt in te herkennen. De moed zinkt je in de schoenen. Hoe moet uit die waaier aan zienswijzen ooit een voorstel rollen waar iedereen zich in kan vinden?