Philip Seligmann

In memoriam

Philip Seligmann

Onlangs bereikte ons het bericht dat Philip Seligmann (91) is overleden. Philip was vanaf 1994 betrokken bij de activiteiten van het Sociocratisch Centrum Nederland en de oprichting van The Sociocracy Group.

Philip was lid van de netwerkkringen ‘Samen Leven’ en ‘Utrecht’. Als gecertificeerd sociocratisch deskundige begeleidde hij mensen bij het toepassen van de SKM, onder meer bij boeddhistisch centrum Noorder Poort in Drenthe. Hier bracht hij twee werelden bijeen die voor hem heel belangrijk waren: die van het boeddhisme en die van sociocratie. Toch voelde hij zich het een, noch het ander, zei hij eens in zijn beginjaren bij het Sociocratisch Centrum.
Dankzij Seligmann toetst het Centrum bij het certificeren van scholings- en organisatiedeskundigen niet alleen iemands feitelijke kennis van sociocratie, maar wordt ook gekeken naar hoe hij of zij omgaat met moeilijke situaties die men tegenkomt als scholer of adviseur. Je leert iemand immers pas echt kennen door zijn handelen, vond Seligmann.
Tot zijn dood was hij internationaal actief in The Sociocracy Group, en betrokken bij de certificering van sociocratisch deskundigen. Daarnaast nam hij deel aan diverse kringen, waaronder de topkring van het Sociocratisch Centrum Nederland.
In de slotronde van vergaderingen zei Philip vaak: ‘I am still confused, but on a much higher level.’ Het tekent zijn inborst, die tot het laatst onderzoekend bleef.

1 antwoord
  1. Kees Kranenburg
    Kees Kranenburg zegt:

    Philip leerde me coachen. Praktisch, zuiver en rolvast. Daarboven hielp hij me de essenties van sociocratie in termen van onderliggende waarden, zuiver denken en praktisch handelen begrijpen en verinnerlijken. Een blijvende verrijking waarvoor ik hem dankbaar zal blijven.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*