Zo haal je meer uit je vergadering

Als je een sociocratische vergadering leidt, ben je veel meer een procesbegeleider dan een beslisser. Hoe krijg je voor elkaar dat je werkt mét de kring in plaats van vóór de kring? In de intervisie voor gespreksleiders krijg je tips van door de wol geverfde experts.

Sociocratisch gespreksleider zijn vraagt om andere vaardigheden dan een doorsnee voorzitterschap van een vergadering. Je bent veel meer een procesbegeleider dan een beslisser. Het is goed bij die veranderende rol stil te staan en hem te oefenen in het bijzijn van een zeer ervaren gespreksleider. Want als je er in je eentje voor staat, zit, in je eigen kring, kan het best zoeken zijn naar de juiste aanpak.

En het resultaat? Om een oud-deelnemer te citeren: ‘Ik heb meer grip op wat ik doe’, zegt een deelnemer aan een eerdere intervisieserie. ‘En dat heb ik geleerd door bepaalde zaken los te laten.’

Je leert mét de kring werken

Wat je dan precies leert loslaten? Je verantwoordelijk te voelen voor de inhoudelijke opbrengst van de kring. In de intervisie voor sociocratische gespreksleiders leer je: het is de kring zelf die dat is, en jij als procesbegeleider helpt de kringvergadering goed vorm te geven en te leiden naar besluiten. Zie je dat een agendapunt langer duurt dan voorzien, dan signaleer je dat en legt mogelijke oplossingen voor. Dat is dus iets anders dan het punt erdoorjassen of afkappen, omdat jij vindt dat dat nodig is.

Een oud-deelnemer: ‘Voordat ik de cursus deed, nam ik alles op me: de agenda helemaal afwerken, meteen het goede voorstel formuleren na een meningsvormende ronde, en nog veel meer. Het waren míjn vragen en problemen, niet die van de kring: zo ervoer ik dat. Door de intervisie signaleer ik dingen en vraag consent voor mogelijke oplossingen. Ik los het op mét de kring, niet voor de kring.’

Je leert de SKM-hulpmiddelen optimaal inzetten

In de intervisie leer je de hulpmiddelen optimaal gebruiken die de SKM je biedt. De rondes voor beeld- menings- en besluitvorming bijvoorbeeld. Wanneer de meningsvorming écht klaar is (dat kost soms meer tijd dan je denkt) en hoe je kunt omgaan met een ‘geen consent’. Je leert hoe je kunt bijsturen als rondes door elkaar gaan lopen (nogal eens het geval bij beeld- en meningsvorming) en hoe je de zwijgzame deelnemers de veiligheid biedt om aan de praat te komen.

Je oefent en krijgt meteen feedback

Onder toeziend oog van een van onze trainers leid je een deel van een intervisiebijeenkomst. Die is namelijk georganiseerd als een kringvergadering. Onze trainers geven meteen feedback. Zo leer je al doende – dat vinden we de beste leerschool. Bovendien kun je ervaringen uitwisselen met collega-gespreksleiders van andere organisaties. Dat biedt een nieuwe kijk op de vergadercultuur in je eigen organisatie en je eigen manier van werken.

Een oud-deelnemer: ‘Zelf te oefenen hoefde voor mij niet zo in de intervisie. Ik dacht: ik leer meer door te zien hoe anderen het doen. Maar ik werd van harte uitgenodigd, zal ik maar zeggen. Het ervaren van de tijdsdruk als gespreksleider, en het gesprek leiden, waren enorm leerzaam. Tussendoor laste de cursusleider af en toe een time-out in: “Je doet nu dit en dit. Daar wil ik graag iets over zeggen.” En dan sloeg hij met zijn opmerking de spijker op zijn kop.’

Resultaat

Na de intervisie kun je je rol als procesbegeleider beter spelen en de vergadertools die SKM biedt, beter inzetten. Plus je hebt tips-op-maat gekregen van de ervaren SKM-coach, en collega’s. Een oud-cursist blikt terug op de eerste vergadering die ze leidde na haar intervisie – in haar eigen organisatie dus. ‘In de slotronde zegt iedereen ook iets over jou als gespreksleider. Het was heel grappig: ik kreeg te horen dat men het een heel fijne kring had gevonden. “Je zat op het puntje van je stoel”, zei iemand. In eerdere kringen was gezegd dat ik wel daadkrachtig was, maar dat het tempo hoger mocht. Dat was nu zo geweest. Dit keer had ik me ook heel alert gevoeld.’

Zal ik meedoen?

Overleg met Jan Klomp, gecertificeerd gespreksleider van het Sociocratisch Centrum, tel 010-4523289, of mail hem op jklomp@sociocratie.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*