LOSSERE LOCKDOWN

Cursussen nog even online

In maart waren ineens alle cursussen van het Sociocratisch Centrum online te volgen. Dat blijft zo tot september. Je kunt dus nog even profiteren van ons aanbod, zonder dat je er de deur voor uit hoeft. Ook begeleiden we nog steeds online in company kringvergaderingen en heidagen.

Leestijd: 2 minuten

Het had wel wat, om ineens via de computer een glimp op te vangen van andermans interieur (toch een persoonlijke noot). Geen reistijd was ook fijn, vonden veel deelnemers aan onze cursussen.

Intussen mogen we onze cursussen weer geven in ons coronaproof kantoor in Rotterdam. Maar we wachten daarmee tot september. Want niet iedereen kan nog naar Rotterdam komen: mensen zonder eigen vervoer die liever nog niet in trein, tram of bus stappen.

Kennisoverdracht gegarandeerd
In maart, toen we online gingen, vroegen deelnemers zich soms nog af: is dit wel net zo goed als een cursus in real life? Maar met de kennisoverdracht van onze online cursussen zit het wel goed. Dat is nu duidelijk geworden, zowel bij de open cursussen als in company. De sfeer is prettig en cursisten vinden de omgeving veilig genoeg.

Hier zie je wat er tot september verder op stapel staat >

‘Ik had mijn aarzelingen over een online cursus. Zou het gevoel van nabijheid er wel zijn? Maar ik kijk heel positief terug op de bijeenkomst. Ik heb veel geleerd, en vond het bovendien heel gezellig.’

Cursist Effectief vergaderingen leiden

Hoe zit het met de concentratie?
Heel goed, kregen we steeds te horen. Met op gezette tijden een korte (koffie)pauze bleef iedereen fris in het hoofd. Gecombineerd met even de benen strekken en infomeel praten, en iedereen kon er weer tegenaan.

Beste van twee werelden
De lockdown heeft ons met nieuwe ogen laten kijken naar onze cursussen. De reductie van reistijd is een voordeel. Cursisten zijn ook enthousiast over hoeveel ze leren. We willen dan ook kijken of we wat vaker digitaal bij elkaar kunnen komen.

De kick-off meeting voor onze langere cursussen blijft in september plaatsvinden op ons kantoor in Rotterdam. Want online bevalt dan wel goed, het blijft ook fijn als je elkaar een keer echt in de ogen kunt kijken. Zoals bij de cursus Leiding geven aan teams bijvoorbeeld, die in september start.

Daar doe je ook aan intervisie, je bouwt een vertrouwensband op en je wisselt er kennis en ervaring uit. Dan is het fijn elkaar een keer in real life te ontmoeten. Met elke groep gaan we vervolgens kijken of digitale sessies mogelijk zijn.

Dus heb je zin om je blik te verbreden? Kijk of er iets voor je bij zit in onze cursusagenda.

PS: Ook onze in company begeleiding van studiedagen (‘heidagen’ kunnen we ze nu even niet noemen) en trainingen gebeurt nu online. We deden een paar strategiesessies, en die waren zeer productief. Ook jouw organisatie kunnen we op deze manier begeleiden.

‘Wij hebben 2 studiedagen online gedaan. Het heeft me verrast hoe snel en hoeveel resultaat we hebben bereikt, zelfs nu we niet fysiek bij elkaar zaten. Zo formuleerden we onder meer met onze topkring en de managementkring samen de visie, missie en doelstelling van onze organisatie. Ik vind het jammer dat we ons niet eerder hebben laten begeleiden. Het had ons een hoop geworstel in de praktijk bespaard.’

Boudewijn Gelaudie, voorzitter beroepsorganisatie SBLP