Groepsfoto - TSG - meeting

The Sociocracy Group

Nieuwe vestigingen

Er zijn momenteel initiatieven voor vestigingen van The Sociocracy Group (TSG) in Duitsland, Zwitserland, Spanje, Portugal, Korea, India en Chili. Zo wordt TSG, waartoe ook het Nederlandse Centrum behoort, steeds groter. Dit najaar kwamen 25 professionals bij elkaar, onder meer om oprichtingsstrategieën te bespreken.

Deze nieuwe organisaties komen naast de bestaande organisaties in Nederland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en de VS.

In India is consultant Minoo Minti bezig met certificering tot sociocratisch organisatiedeskundige. Ze werkt bij een grote verzekeringsmaatschappij en gaat sociocratie invoeren in VIDYA, een grote non-profitorganisatie, en ze werkt aan oprichting van een lokale TSG-organisatie.

Verkoop steeg dankzij sociocratie

In Chili trainde Gonzalo Lorenza, docent economie aan een universiteit aldaar, een groep verkopers van verzekeringen in sociocratische gesprekstechnieken; doordat de verkopers beter het gemeenschappelijk belang met hun klanten wisten vast te stellen, verkochten ze veel meer verzekeringen. Ook hier zijn plannen voor een TSG-organisatie.

De Zuid-Koreaanse trainer/adviseur Heyun Hee Ju gaat zich certificeren tot sociocratisch organisatiedeskundige.

Vestiging Duitsland gaat open in januari 2018

Verder was er een workshop sociocratie in Madrid, en staat in Portugal een TSG-organisatie in de steigers. Het Centrum in Duitsland opent op 13 januari 2018 zijn deuren. Alle vestigingen zullen deel uitmaken van het internationale netwerk van The Sociocracy Group. Daar maken ze afspraken over scholing van cursisten en certificering van trainers en adviseurs.

Conferentie in Nederland

Dit najaar kwamen 25 adviseurs uit voornoemde landen bij elkaar in Nederland. Ze bespraken gezamenlijke strategieën voor oprichting van vestigingen, er wordt gewerkt aan een stappenplan voor de opstartmanangers.

‘Wereldwijd constateren we dat scholing essentieel is’, aldus Annewiek Reijmer, directeur van The Sociocracy Group en TSG Nederland (Sociocratisch Centrum). ‘Dat merken we ook bij onszelf, want ook wij hebben zo onze conditioneringen. Dan betrap je jezelf er bijvoorbeeld op dat je soms liever klaagt dan initiatief neemt. Of dat je moeite hebt met het accepteren van leiding.’

In de scholing komt nog meer de nadruk te liggen op de competenties die nodig zijn om sociocratie goed te kunnen gebruiken, aldus Reijmer Leidinggeven aan je eigen leven juist als het spannend wordt, is zo’n competentie. Het kan een kunst zijn om dan bijvoorbeeld daadwerkelijk consent te geven – of níet te geven. Het SCN biedt daar een cursus voor aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*